Poštovani roditelji,
ljetno dežurstvo dječjeg vrtića Vukovar 1 se bliži kraju. U petak, 1. rujna 2017. započinjemo novu pedagošku 2017./2018. godinu kada djeca polaze u svoje matične objekte. Ujedno je to i prvi dan vrtića za svu novoupisanu djecu, stoga podsjećamo roditelje novoupisane djece na sljedeće:
1. Dijete je upisano u dječji vrtić Vukovar 1 tek kad roditelj potpiše ugovor s dječjim vrtićem. Potpisivanje ugovora provodit ćemo u Centralnom objektu, E. Kvaternika 27 u vremenu od 21.-25. kolovoza 2017., od 7.30 do 14. 30. Ukoliko roditelj ne potpiše ugovor do navedenog datuma, smatrat će se da je odustao od usluga dječjeg vrtića Vukovar 1 te neće biti u mogućnosti uvesti dijete u odgojnu skupinu.
2. Djeca koja navršavaju godinu dana iza 1. rujna 2017. mogu pohađati vrtić tek nakon što napune godinu dana, a roditelji su dužni potpisati Ugovor o čuvanju mjesta koji vrijedi do datuma polaska djeteta u vrtić, odnosno do djetetove prve godine života.
3. Popis odgojnih skupina i odgojiteljica bit će objavljen 31. kolovoza 2017. na oglasnim pločama vrtića, službenim stranicama dječjeg vrtića Vukovar 1 i portalu grada Vukovara. Pozivamo Vas da 31. kolovoza u terminu od 9.00 do 10.00 posjetite vrtić zajedno s djetetom, upoznate ga s odgojiteljicama, dogovorite evenutalni termin adaptacije, upoznate dijete s prostorom vrtića.
4. Dijete pri dolasku u vrtić obucite u odjeću u kojoj se osjeća ugodno i sigurno. Prvi dan potrebno je donijeti imenom i prezimenom djeteta označene papuče, pidžamu i rezervnu odjeću te pelene, vlažne maramice i partikle ukoliko ih dijete koristi. Za posebne prehrambene potrebe Vašeg djeteta, kao i za eventualne lijekove koje ono prima dodatno obavijestite odgojiteljicu Vašeg djeteta.
5. Radno vrijeme vrtića je od 6 do17h (6.00-7.00 jutarnje dežurstvo, 16.00-17.00 popodnevno dežurstvo. Vrtić iz sigurnosnih razloga zaključavamo u 9.00 pa Vas molimo da djecu dovedete do tog vremena. Vrtić se otključava u 14.00, nakon popodnevnog odmora djece, pa Vas molimo da, poštujući kućni red, najranije tada dođete po dijete.
6. O ritmu dana kao i postupcima za olakšavanje prilagodbe djeteta na vrtić možete pročitati na vrtićkoj mrežnoj stranici: http://www.djecjivrticvukovar1.hr/web/ u rubrici 'O nama - Kutak za roditelje'
7. Kraći program predškole (odnosi se na djecu koja nisu u redovnom programu vrtića) provodit ćemo u prostorima našeg vrtića od listopada do svibnja. O točnoj lokaciji i terminu održavanja kraćeg programa predškole roditelji će biti obaviješteni na oglasnim pločama vrtića, službenim stranicama dječjeg vrtića Vukovar 1 i portalu grada Vukovara tijekom mjeseca rujna 2017.