{gallery}2015/09/11/06{/gallery}U Centralnom objektu, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta HOD smo obilježili na našoj novoj terasi.
Djeca skupina Bubamare, Leptirići, Pčelice, Golubići i Vjeverice u bijelim majicama, kao simbolima mira, prijateljstva i sporta, bila su dio hrvatske sportske obitelji.
Nakon uvodnoga razgovora kroz kviz pitanja o povijesti i simbolima Olimpijskih igara, djeca su se samoinicijativno uključivala u ponuđene sportske igre. Bile su to košarka, kuglanje, potezanje užeta, trčanje na 50m, „hodalice" i obavezna jutarnja tjelovježba.
U područnom objektu Vukovar Novi, odgojiteljice su organizirale natjecateljske igre: nošenje u žlici, prenošenje loptica, potezanje užeta, rušenje čunjeva, a sudjelovala su djeca iz skupine Jagodice, Maline i Jabučice.
U PO Mitnica su se okušali u košarci, provlačenju kroz tunel i maloj kuglani. Aktivnosti su održane u hodniku vrtića zbog nepovoljnih uvjeta na terasi.
Naši prijatelji iz PO Leptirić, skupine Ivančice, Šafrani, Ljubičice i Maslačak, prenosili su orahe u žlici, skakali u dalj, povlačili uže, trčali s preprekama, uspješno svladavali poligon s obručima, trčali u paru na rukama s pridržavanjem nogu.
U igrama su sudjelovala i djeca iz naših vrtića u Bogdanovcima i Sotinu.

Vođeni najvažnijom stvari na Olimpijskim igrama – da nije važno pobijediti nego sudjelovati, djeca su usvojila osnovna pravila „fair play" igre – poštivanje pravila, drugih natjecatelja, timski rad...