{gallery}2015/12/02/03{/gallery} Dragi prijatelji, ovih je dana i naš Grad zabljesnuo božićnim sjajem! Mnogo je predivnih događanja (sajam, radionice, predstave, koncerti...) kojima ćemo obilježiti ovo najljepše doba u godini. To je doba zajedničkog iščekivanja i hoda prema malom Isusu.Taj put treba poravnati, pripremiti srce, činiti djela ljubavi i dobrote. Na taj način se i u našim srcima rađa Isus.

Ubrzo nakon uvođenja u Došašće slijedi nam blagdan sveca koji je je nesumljivo najpopularniji među djecom a to je Sveti Nikola.Danas doista nema poteškoća s izborom stihova, priča i pjesama vezanim uz ovoga sveca ali primarno bi bilo da djecu upoznamo sa njegovim životom kako bi im posvjestili da to nije lik iz bajke nego čovjek koji je doista živio za Isusa i druge ljude. Prigoda je to za međusobno darivanje ali i produbljivanje svijesti o darivanju sebe samoga drugima, darivanju ljubavi, iskrenosti, dobrote.

Cijeli taj period vrijeme je igre, opuštanja, darivanja i zajedništva kako u obitelji tako i u vrtićkoj skupini. Tako su i naše odgajateljice, u Centralnom objektu vrtića, priredile za djecu predstavu "Sveti Nikola u dječjoj sobi" kojom su htjele darivati svoju dječicu i sve zaposlene. Nakon predstave i zajedničkog druženja, pjesme i plesa u dvorani vrtića, sv. je Nikola pohodio svaku skupinu i darivao slatkišima dobru djecu, a ona su mu zahvalila pjesmom...

Sveti Niko svijetom šeta
traži djecu svoju
jer za svako dobro dijete
ima stvarcu koju...

I pred našom stat' će kućom
jer smo dobri bili
pa smo dragom Svetom Niki
danas vrlo mili...

Dragi roditelji! U tjednu uoči Sv. Nikole djetetu pričajte o svojem djetinjstvu – čime je vaše djetinjstvo bilo siromašno, čime bogato... Podsjetite se igračaka i igara svojeg djetinjstva. Pokažite djetetu barem jednu sitnicu iz svojeg djetinjstva ili mu pričajte o njoj. Kakva god bila ta igračka, potaknut će roditelja i dijete na privremeno stvaranje neuobičajenog odnosa u kojem je roditelj "dijete" pred svojim djetetom.
Vrijeme je da pripremite skromne darove za Sv. Nikolu. Ne zaboravite da se darovi za taj blagdan bitno razlikuju od božićnih darova. Darovi svetog Nikole su skromni, jednostavni.

Sretne, razigrane, raspjevane i pune ljubavi božićne blagdane žele vam vaši prijatelji iz DV Vukovar I!