Dan hrvatskih knjižnica obilježava se svake godine 11. studenoga i cilj je takvom proslavom istaknuti značaj svih vrsta knjižnica u Hrvatskoj, od narodnih preko školskih pa sve do sveučilišnih i specijalnih. „Knjižnice probijaju sve granice.

Osim proračunskih", te „Neprofitno, a isplati se? Knjižnica!", slogani su pod kojima je obilježen ovogodišnji Dan hrvatskih knjižnica i kojima se htjelo podsjetiti građane na činjenicu kako je čitanje jedna od onih aktivnosti koje nemaju cijenu, a imaju vrijednost. Sve što trebate učiniti je posuditi knjigu i nakon toga ju pročitati. Knjiga dakle traži samo vaše vrijeme, a zauzvrat vam poklanja puno više, obogaćuje vas za vrijeme koje je dulje nego ono koje ste urošili čitajući.

Knjige nude znanje, šire vaše vidike, djeluju na vašu kreativnost ili nude nekakav savjet.

Neprocjenjivo duhovno blago. Za cijeli život.

Gradska knjižnica Vukovar je na ovaj dan obradovala male, ali vrlo vjerne korisnike - djecu. U knjižnici smo zajedno proveli dopodne družeći se s našim kućnim ljubimcima. Knjižničarka ih je upoznavala s načinom odnošenja prema njima te im je dala priliku da ih nahrane i pomiluju. Nakon toga, djeca su u novouređenoj igraonici gledala dječji film „Sharkboy and Lavagirl".

Druženje s djecom završeno je kreativnom radionicom, a tom prilikom djeca su pokazala svoje znanje izrade različitih životinja od plastelina.

Odraslim korisnicima su također bila otvorena vrata knjižnice, mogli su se upoznati s radom knjižničara iza zatvorenih vrata, ili jednostavno doći popiti šalicu kave, te pročitati dnevni tisak.

Poslije radnog vremena djelatnici Knjižnice su zajedno otišli u vinariju Šmit, kako bi skupa sa domaćinima i gradonačelnikom grada Vukovara Željkom Saboom proslavili Martinje.

Ako je knjiga vaš prijatelj kroz cijelu godinu, dobro upamtite 11.11. jer planiramo s vama biti na istom mjestu toga dana već iduće godine.

{gallery}2012/11/13/04{/gallery}