U utorak, 13.studenog 2012. u Gradskoj knjižnici Vukovar održana je Tribina: O čemu govorite,a mi ne čujemo? u okviru Mjeseca hrvatske knjige 2012.

Na Tribini su aktivno sudjelovali: gradonačelnik Željko Sabo, zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković, pročelnica za društvene djelatnosti, zdravstva, socijalne skrbi, branitelja i nacionalne manjine Dragica Holoker-Radumilo, djelatnica Upravnog odjela za gospodarstvo, EU projekte i međunarodnu suradnju Kristina Glumac, viši stručni referent za razvoj civilnog društva i rad s mladima Siniša Mitrović, predstojnica Zavoda za zapošljavanje-Područne službe Vukovar Jasna Kolar, predstavnici privatnih obrta; kozmetičkog salona Luna Snežana Živković i ugostiteljskog objekta Golubica Siniša Zekanović, studenti Veleučilišta Lavoslav Ružička, učenici srednjih škola: Strukovne škole, Tehničke škole Nikola Tesla i Gimnazije.

Tijekom Tribine analizirana je statistička obrada upitnika koja je nekoliko dana ranije provedena u srednjim školama u gradu Vukovaru i u Veleučilištu Lavoslav Ružička na uzorku od 104 ispitanika oba spola.

Zabrinjavajući su podaci da mladi: 75% nakon školovanja ne bi ostali živjeti u gradu Vukovaru, 74% ne posjećuje kulturna zbivanja, ne zna zašto je odabralo smjer i mjesto školovanja 74%. Na pitanje što im najviše smeta u Vukovaru 35% smatra nedostatak sportskih terena, dvorana i bazena, iako 40% mladih ispitanika uopće se ne bavi sportom.

Program je iznjedrio vrlo kvalitetno i dinamičkim raspravama obje grupe sudionika sa konkretnim prijedlozima za rješavanje ključnih pitanja i problema obrazovanja, zapošljavanja i slobodnog vremena mladih uz zajedničku želju i nastojanje da mladi vide svoju priliku u gradu Vukovaru.

Svrha ovoga programa je poboljšanje komunikacije, dijaloga između mladih i Gradske uprave, Zavoda za zapošljavanje i ostalih struktura u gradu.

Više fotografija pogledajte na našem webu: www.gkvu.hr i na našem Facebook-u

{gallery}2012/11/14/03{/gallery}