{gallery}2014/01/27/02{/gallery} U petak, 24. siječnja 2014. u Gradskoj knjižnici Vukovar održan je gong koncert u izvedbi Anice Vrtlar, predsjednice Udruge Gral – Kreativnog centra za razvoj svjesnosti. Ovo je drugi koncert koji je održan u Gradskoj knjižnici Vukovar na zadovoljstvo velikog broja posjetitelja.
Sve nazočne pozdravila je u ime Gradske knjižnice Vukovar djelatnica Gordana Žaja , te predsjednica Udruge Anica Vrtlar. Brojni posjetitelji mogli su nešto pobliže saznati o ovom neobičnom instrumentu, kojeg nemamo prilike baš često čuti, a kojim se čovjek rješava stresa i negativnih osjećaja poput ljutnje i straha.
Zvuk gonga usporava moždane valove i vodi u stanje svjesnog sanjanja. Gong se od davnina upotrebljavao za podizanje i transformaciju svjesnosti, podizanje svijesti na viši nivo. Gong oslobađa od svim mogućih programa koji blokiraju naš razvoj, naš kvalitetan život. U nama se mijenjaju ponašanja, različite negativne sklonosti koje imamo, kao i neke naše loše navike. Slušajući gongove, kroz moćne vibracije gongova događaju se promjene na svim razinama, kako fizičkoj, tako i emocionalnoj, mentalnoj i duhovnoj.
Gospođa Anica Vrtlar darovala je naše korisnike prigodnim nagradama.