×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/04/23/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/04/23/03

{gallery}2015/04/23/03{/gallery} U okviru američkog kutka Gradske knjižnice Vukovar je, povodom Međunarodnog dana jazza te u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u RH, organizirana glazbena radionica „Jazz with US".

Ispred Veleposlanstva SAD-a sudionike je pozdravila Marija Cvetnić, a ispred Knjižnice, koordinatorica američkog kutka, Anita Baier Jakovac.

Radionicu je 22. travnja 2015. provela Lela Kaplowitz, hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom, a sudjelovali su učenici 4. razreda osnovnih škola „Antun Bauer" i „Nikola Andrić" iz Vukovara.

Tijekom trosatne radionice, Lela Kaplowitz upoznala je učenike s nastankom i povijesnim razdobljima jazz glazbe, osnovnim značajkama kao i najpoznatijim jazz predstavnicima iz Hrvatske i SAD-a. Učenici su u praktičnom dijelu radionice svirali i pjevali uz jazz ritam, a također su se okušali i u stvaranju jazz skladbi.

Po završetku radionice, svim sudionicima uručene su prigodne diplome i darovi Američkog kutka Vukovar.