×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/04/29/04
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/04/29/04

{gallery}2015/04/29/04{/gallery}U okviru nacionalne manifestacije „Noć knjige 2015." Gradska knjižnica Vukovar organizirala je različite programe za djecu i odrasle 23. travnja 2015. godine. Osim brojnih sugrađana, programima je nazočila i zamjenica gradonačelnika Marija Budimir.

„Ljudi koji čine grad", program je na kojem su se predstavile udruge i kulturna društva grada Vukovara. Svaka udruga i društvo organiziralo je prigodnu izložbu, predstavilo se kroz književnu riječ svoga zavičajnika te pripremilo svoje nacionalno jelo. Na taj smo način saznali mnoštvo zanimljivih informacija o povijesti, doseljavanju i istaknutim piscima pojedinog naroda. Većina sudionika je čitala ulomke iz pojedinih djela i pjesama na materinjem jeziku te nam tako približila svoj jezik i kulturu. U programu su sudjelovali Udruga Mađara grada Vukovara, Udruga Nijemaca i Austrijanaca Vukovar, Ukrajinsko kulturno – prosvjetno društvo "Ivan Franko" Vukovar te KUD "Osif Kostelnik" Vukovar. Manifestaciju je popratio veliki broj naših sugrađana koji su na kraju programa imali priliku degustirati pripremljena jela.

U suradnji s Državnim arhivom u Vukovaru, za učenike 7. i 8. razreda organizirana je interaktivna radionica „Skriveno blago arhivske knjižnice", u kojoj je kroz prezentaciju i popratnu izložbu predstavljen knjižnični fond Državnog arhiva u Vukovaru.

Za najmlađe korisnike organizirana je edukativna radionica „Noćni čitači" uz neizostavno čitanje u pidžamama i putovanje u svijet letećih knjiga. Ravnateljica knjižnice Vlatka Surma Szabo, također je djecu obradovala čitanjem neobične knjige u čemu su joj pomagali mali „noćni čitači".

Posjetitelje „Noći knjige 2015." koji su tijekom „Happy Book Hour-a" došli u Vukovar obradovali smo besplatnim članstvom u Knjižnici, a ove ih je godine bilo više od 120.

I u ograncima Knjižnice organizirani su prigodni programi.

U Ogranku Sotin utkali smo trenutak sadašnjosti, shvaćajući i proučavajući trenutke prošlosti. Djeca su pregledavanjem starih fotografija razreda svoju sadašnjost poslala kroz poruke i pisma djeci u prošlosti, a nadamo se da će i naše fotografije „Noći knjige" poslati poruku: „Pamtimo prošlost, zapišimo sadašnjost za budućnost."

U Ogranku Lovasu provedena je interaktivna radionica za djecu „Knjiga-moj prijatelj" kojom smo približili knjigu, koja je kao tiskani medij gotovo istisnuta iz misli mlađih generacija, dok su u završnom djelu djeca kao u pravom kinu gledala filmsku ekranizaciju poznatog književnog djela.
Više fotografija pogledajte na www.gkvu.hr i Facebook stranici Gradske knjižnice Vukovar.