×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/04/29/07
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/04/29/07

{gallery}2015/04/29/07{/gallery}U prepunoj Gradskoj knjižnici u Vukovaru predstavljen je roman prvijenac Tanje Belobrajdić „Crni kaput" u utorak, 28. travnja 2015. godine.

„Crni kaput" je roman koji govori o vukovarskoj tragediji iz perspektive braniteljice koja je i sama, osobno, prošla pakao rata. No, roman nije autobiografski. On ostavlja mogućnost da se, sve što je opisano, nekome i dogodilo.

Ovaj roman prije svega govori o čovjeku koji poslije svega ostaje Čovjek. Večer punu emocija i prisjećanja na slavne dane, svojim su dolaskom uveličali Tanjini suborci, branitelji i prijatelji, a događaju je nazočila i pročelnica za kulturu i turizam grada Vukovara Marina Sekulić.

Nakon dirljivog uvoda ravnateljice Gradske knjižnice Vukovar Vlatke Surma Szabo, koja se prisjetila Vukovara 1991. i svog ranjavanja, o romanu su govorili dr. Dražen Švagelj, predsjednik ogranka Matice hrvatske iz Vinkovaca, prof. Lilijana Radobuljac urednica knjige, časnički namjesnik Vladimir Alf Balgač, satnik Damir Maduna i sama autorica.

Toplo i prijateljsko ozračje obojili su svojim nastupom Najbolji hrvatski tamburaši, a gosti su dugo, uz domjenak, stajali u redu, čekali posvetu u knjizi i radovali se nekim ponovnim susretima.

Više fotografija pogledajte na www.gkvu.hr i Facebook stranici Gradske knjižnice Vukovar.