×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/10/15/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/10/15/03

{gallery}2015/10/15/03{/gallery} Roman „Crni kaput", autorice Tanje Belobrajdić, izdan u nakladi Gradske knjižnice Vukovar, osvojio je nagradu „Josip i Ivan Kozarac" u kategoriji roman prvijenac.

Ova nagrada potvrda je kvalitetnog izbora Gradske knjižnice Vukovar kao i ravnateljice Vlatke Surma Szabo, koja je među prvima imala priliku pročitati rukopis te prepoznala njegovu vrijednost. Roman „Crni kaput" koji priču o običnom čovjeku u Domovinskom ratu donosi na jedan neočekivano zanimljiv i drugačiji način, dosad je predstavljen u nekoliko knjižnica Slavonije, a broj zainteresiranih za nove promocije svakim danom je sve veći. Osim izbora rukopisa i grafičko oblikovanje romana također potpisuje Vlatka Surma Szabo.

„Dani Josipa i Ivana Kozarca" je književna i znanstvena manifestacija koja se tradicionalno održava svakog listopada u Vinkovcima, u spomen na dvojicu vinkovačkih i slavonskih književnika. Riječ je o manifestaciji koja vrednuje hrvatsku književnost, pridonosi interpretiranju hrvatske književne baštine te vrednovanju zavičajne književnosti, a ovom nagradom vukovarska se autorica Tanja Belobrajdić našla u društvu s Krešimirom Nemecom, Pavlom Pavličićem i Sanjom Jukić.

Pridružujemo se iskrenim čestitkama!