×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/10/16/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/10/16/03

{gallery}2015/10/16/03{/gallery} U srijedu 14. listopada 2015. godine službeno je započeo STEM projekt – Dječje znanstveno sveučilište i to zajedničkom suradnjom Američkog kutka Vukovar i Tehničke škole Nikole Tesle Vukovar. Sredstvima Kutka nabavljena je edukativna oprema za STEM (Science Technology Engineering Mathematics) koja uključuje setove za izradu maketa i robota, uređaja i predmeta na solarnu energiju, eksperimente iz fizike i kemije itd.

S obzirom da je STEM područje temeljno zastupljeno u Tehničkoj školi Nikole Tesle Vukovar, Američki kutak Vukovar aktivno je uključio učenike i profesore škole u ovaj zanimljivi projekt. Naime, koordinatorica ACVu-a Anita Baier Jakovac ustupila je STEM opremu Tehničkoj školi, u kojoj će biti dostupna učenicima u okviru stručnih predmeta kao i izbornih aktivnosti te uz nadzor i pomoć profesora Zorana Konjevića i njegovih suradnika.

Na ovoj prvoj radionici učenici su sastavljali robote i predmete koji se pokreću energijom vjetra, sunca, vodika itd., a osim konkretnih modela na raspolaganju su im i STEM časopisi na engleskom jeziku, također privremeno ustupljeni školi na korištenje.

Kako je jedan od ciljeva ovog projekta približiti djeci osnovne škole područje znanosti, u planu su radionice koje će u Američkom kutku Vukovar provoditi učenici Tehničke škole, poučeni novim znanjima i saznanjima kroz STEM opremu i redovna predavanja u okviru škole. Budući da Veleposlanstvo SAD-a aktivno podupire STEM projekt, u planu su i tematska predavanja za učenike i profesore, kao i dodatne aktivnosti za STEM polaznike diljem Hrvatske.

O nastavku suradnje putem STEM-a te igri i mobilnoj aplikaciji za učenje engleskog jezika „Trace Effects", koja je također sad dostupna u školi, koordinatorica ACVu-a razgovarala je s ravnateljem Đorđem Lukićem, kao i drugim djelatnicima škole koji će biti uključeni u ovaj zajednički projekt.

Više slika pogledajte na našoj FB stranici te www.gkvu.hr