×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/10/21/04
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/10/21/04

{gallery}2015/10/21/04{/gallery} Mjesec hrvatske knjige 2015. u Gradskoj knjižnici Vukovar otvoren je književnim susretom s Lanom Bitenc.

Kroz kazališni performans autorica je upoznala djecu sa simpatičnim stanovnicima Farme Kukuriku: pijetlom Miljenkom uvijek raspoloženim za sport, kokoškom Zlatom željnom medijske pozornosti, mačkom Krešimirom koji ne voli sport, ali voli spavati, nasmijanom mišicom Pavicom, zecom Nikšom koji leti avionom kroz farmu i sve informacije pronalazi na Internetu, alergičnim patkom Vlatkom, uvijek gladnom svinjom Veljkom, velikim šarmerom, psom Zlatkom te farmericom Đurđom. Ova simpatična družina dane provodi na farmi trenirajući različite sportove i promovirajući zdrav način života. Djeca su se nasmijala i uživala slušajući zgode i nezgode družine s farme Kukuriku.

Osim što su se upoznali s nesvakidašnjim i interesantnim stanovnicima farme, vrhunac književnog susreta bio je zapravo uprizorenje ove "farmerske" priče, u kojoj su djeca, poput pravih kazališnih stručnjaka preuzela sve uloge – od glumaca, čak do kazališnih kritičara.

Susretu su prisustvovala djeca iz DV Vukovar 1, skupine „Jabučice", „Maline" i „Jagodice" s odgojiteljicama Planinkom Rupčić, Dubravkom Sabo, Lidijom Jurela Vezmar i Ivanom Kentržinski, te djeca iz DV Vukovar 2, skupine „Leptirići" i „Balončiči" s odgojiteljicama Olgicom Duvnjak i Majom Kozmar, a sve ih je pozdravila ravnateljica Knjižnice.