U dvorcu Eltz, 4.12.2022. godine upaljena je II. adventska svijeća koja tradicionalno pripada zaslužnima za kulturu obnovu grada Vukovara.


U sklopu 25. vukovarskih adventskih svečanosti, koje ove godine nose naziv VUKOVAR – GRAD SUSRETA, svijeću je upalio Branko Uvodnić, televizijski urednik i voditelj kojemu zahvaljujemo za čitav niz manifestacija koje je posvetio Vukovaru. Među kojima su najznačajnije okupljanje poznatih ličnosti da putem telefonskih razgovora sa gledateljima u tv – prijenosu prikupe prvog milijuna za izgradnju bazena u Borovu, kao i prikupljanje prvih milijun kuna za izgradnju Vukovarskog vodotornja kao simbola hrvatskog zajedništva.
No, svakako je prepoznatljiva njegova organizacija emisije tradicijske kulture i pjesama Lijepom našom s kojom je prvo došao u Vukovar kao i autorstvo i vođenje HRT-ovog koncerta duhovne glazbe TIHA NOĆ U VUKOVARU koja se nakon javnog snimanja emitira na Badnju večer.


O prijateljstvu Branka Uvodića i Vukovara govorili su Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar i p. Ivica Jagodić, vukovarski župnik.


Uz paljenje II. adventske svijeće održan je i tradicionalni koncert ozbiljne glazbe HRVATSKOG KOMORNIOG ORKESTRA pod ravnanjem violinistice i umjetničke ravnateljice Mojce Ramušćak uz sudjelovanje sopranistice Marije Ticl.


Program večeri: Carl Nielsen: Mala suita za gudače u A-duru, op. 1 ; W. A. Mozart: Exsultate, jubilate KV. 165/158a ; Arthur Foote: Serenada za gudače u E-duru, op. 25 ; Miroslav Miletić: Folklorne kasacije za gudački orkestar.