{gallery}2016/06/10/04{/gallery} Povodom posjete Vukovaru, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić u pratnji gradonačelnika grada Vukovara Ivana Penave odao je počast palim braniteljima polaganjem vijenca i paljenjem svijeće podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Potom su zajednički obišli vukovarski vodotoranj, a Mikulić je tom prilikom naglasio kako će se Grad Zagreb uključiti u akciju prikupljanja donacija za konzervaciju i prenamjenu vodotoranja.

„U Vukovar se treba redovito dolaziti pokloniti žrtvama jer je ovaj grad 1991. godine bio na braniku cijele Hrvatske" kazao je Mikulić dodavši kako je obveza glavnog grada Republike Hrvatske pomoći Vukovaru u njegovom gospodarskom razvoju.

Gradonačelnik Penava istaknuo je prijateljski odnos dvaju gradova, koji je nedavno okrunjen potpisivanjem Povelje o suradnji i prijateljstvu.

Mikulić je također obišao i plivalište u Borovu Naselju kojeg su mu gradonačelnik Ivan Penava i predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljana Blažević predstavili kao još jedan hvale vrijedan projekt u gradu Vukovaru u koji su uloženi znatni napori i financijska sredstva te koji bi uskoro trebao zaživjeti za sve građane i posjetitelje.