Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata u Vukovaru u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule i ubijene hrvatske branitelje i civile koji su svoje živote položili na oltar domovine.

Vijence su položili i svijeće upalili izaslanstva Ministarstva obrane Republike Hrvatske i OS RH, PU Vukovarsko-srijemske, Vukovarsko-srijemske županije zajedno s Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata VSŽ predvođeno županom Božom Galićem i zamjenikom župana Josipom Dabrom, Grada Vukovara predvođeno zamjenikom gradonačelnika Grada Vukovara Marijanom Pavličekom i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Vukovara Tomislavom Šotom te Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara.

Ovom prigodom zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček rekao je kako s ponosom I dostojanstveno obilježavamo današnji dan prisjećajući se najveće bitke u novijoj hrvatskoj povijesti - Vojno-redarstvene operacije Oluja, kojom Hrvatska nije dobila samo bitku, nego i Domovinski rat. "Upravo zahvaljujući ovoj istinski čistoj operaciji, stvoreni su preduvjeti za mirnu reintegraciju Hrvatskog Podunavlja te za povratak Vukovara u državnopravni poredak Republike Hrvatske", naglasio je Pavliček te svim hrvatskim braniteljima, ali i svima onima u kojima je hrvatsko srce, Hrvaticama i Hrvatima čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja jer su oni ovu državu stvarali, a na nama je da je uredimo i napravimo onakvom kakvu su je oni sanjali.

Molitvu je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana, župnik vukovarske župe sv. Filipa i Jakova i dekan Vukovarskog dekanata fra Ivica Jagodić koji je ujedno i služio svetu misu u crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.