Novim stanarima višestambene zgrade u ulici Ive Tijardovića 4 ključeve su uručili državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.

U vukovarskom naselju Sajmište otvoren je novi višestambeni objekt s 21 stambenom jedinicom ukupne vrijednosti 8.84 milijuna kuna, pri čemu je upriličeno potpisivanje ugovora i uručivanje ključeva stanarima navedene zgrade. Ovo velebno zdanje izgrađeno je u okviru Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja za potrebe stambenog zbrinjavanja osoba s liste prvenstva grada Vukovara te deficitarnih kadrova na području grada Vukovara.

Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje naglasio je kako je ovo povijesni trenutak jer se prvi put dodjeljuju stanovi u potpuno novoizgrađenom objektu, a nije vezano za obnovu ratom uništenih objekata te dodao kako će odmah po otvorenju useliti 10 obitelji. „Ovdje će biti zbrinute obitelji u potrebi prema listi prvenstva grada Vukovara, stručni kadrovi te mlade obitelji. Osim ove zgrade, još jedna je u izgradnji te će njezino otvorenje biti upriličeno na proljeće 2019. godine, a počet će izgradnja i treće, iste ovakve zgrade", rekao je Mažar.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava rekao je kako su se na ovom prostoru nalazile devastirane montažne zgrade koje su se gradile nakon katastrofalne poplave koja je zadesila Vukovar šezdesetih godina prošloga stoljeća, a koje su do nedavno služile kao divlje deponije. „Danas na tom istom mjestu imamo jedan prekrasan moderan objekt u koji će se useliti mladi ljudi i deficitarni kadar grada Vukovara zahvaljujući suradnji Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Grada Vukovara", kazao je Penava te dodao kako se je ovo prvi objekt u nizu koji će se naći na ovoj lokaciji.