Povodom Međunarodnog dana žena, gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček posjetili su Dom za starije i nemoćne osobe Vukovar te Starački dom „Magnolija" Vukovar kako bi štićenicama, kao i zaposlenicama, na prigodan način uljepšali njihov dan.

„Došli smo našim sugrađankama, ujedno i korisnicama Domova čestitati Dan žena i simbolično darovati ruže kao znak zahvale za sve što su činile i čine kako bi nam život bio ljepši i ispunjeniji." rekao je Penava te ovom posjetom potvrdio da brine i za građane treće životne dobi.

Ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Vukovar Željka Rajković, zahvalila je gradonačelniku na posjeti i po pitanju današnjeg posjeta istaknula kako ženska populacija prevladava u Domu, kako u pogledu broja štićenika i štićenica, tako i u pogledu djelatnika i djelatnica. „U našem domu brojimo oko 80 žena i oko 30 muških korisnika, dok je i broj djelatnica znatno veći od djelatnika." zaključila je Rajković.

Marin Plišo, ravnatelj Staračkog doma „Magnolija" Vukovar jednako tako navodi prevladavajući broj štićenica. Naime, od ukupno 85 korisnika, dom broji 62 korisnice, a od ukupno 25 zaposlenih, samo je jedan muški djelatnik.

Gradonačelnik Penava posjetio je još i Udrugu žena Vukovar gdje su povodom Međunarodnog dana žena izloženi članci o Danu žena iz Borovskih novina u razdoblju od 1970. – 1983. godine.
U okviru programa povodom Međunarodnog dana žena, gradonačelnik Penava i zamjenik Pavliček na korzu su čestitali Vukovarkama njihov dan darovanjem ruža.