Na vukovarskom korzu obilježen je Dan narcisa – dan posvećen oboljelima od raka dojke u Republici Hrvatskoj. Već tradicionalno, ova humanitarna akcija pod sloganom „Cvijetom narcisa protiv raka dojke" održava se u svim gradovima diljem Hrvatske s ciljem učinkovitije prevencije raka dojke i jačanja svijesti žena.

Humanitarnu akciju podržala je i zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić istaknuvši kako ovakva akcija predstavlja dobru priliku za jačanje svijesti žena o preventivnom pregledu kao i aktivne brige o svom zdravlju. „Kao žena, podržavam ovu akciju, upravo zbog važnosti činjenice da statistički podaci idu u korist izlječenja ukoliko se rak otkrije u ranom stadiju. Danas smo ovdje kako bismo osnažili svijest i potaknuli žene da se odazivaju mamografskom pregledu putem Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke", rekla je Mujkić.

Ova tradicionalna humanitarna akcija u organizaciji je Društva „Hrvatska žena" Vukovar te Lige protiv raka Vukovar. Uz prodaju cvijeća, Dan narcisa obilježen je i podjelom brošura edukativnog sadržaja.