U Vukovaru, na adresi Ulica dr. Franje Tuđmana 16, svečano je otvorena poslovnica Narodnih novina d.d.

Narodne novine dioničko su društvo u vlasništvu Republike Hrvatske za izdavanje i tiskanje Službenog lista Republike Hrvatske, službenih i drugih tiskanica te za trgovanje školskim i uredskim priborom. Poslovne aktivnosti odvijaju se kroz tri osnovne djelatnosti koje međusobno čine funkcionalnu cjelinu, a to su nakladnička, tiskarska i trgovačka djelatnost.

Svečanom otvorenju nazočio je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, zajedno s predsjednikom Uprave Narodnih Novina d.d., dr. sc. Zlatkom Hodakom, članom Uprave Matom Regvarom kao i ostalim uzvanicima.

Prilikom svečanog obraćanja, predsjednik Uprave Narodnih Novina Zlatko Hodak istaknuo je kako Narodne novine d.d. danas posluju vrlo uspješno, ostvaruju stabilno poslovanje i kvalitetan financijski rezultat, a trenutno broje 450 djelatnika te uputio zahvale Gradu Vukovaru.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo okupljanja u ovakvoj veseloj prigodi, zahvalio se na uspješnoj i kvalitetnoj suradnji u svakome segmentu Upravi Narodnih novina kao i svima koji tome dali svoj doprinos. „U svoje osobno ime, ali i ime svih Vukovaraca hvala Vam što ste mislili na Vukovar, a u jednoj mjeri otvorili dodatna radna mjesta u našemu gradu" zaključio je gradonačelnik Penava.

Narodne novine, tvrtka su čija povijest počinje davne 1835. godine s prvim brojem „Novina Horvatzkih" čiji je urednik i nakladnik bio Ljudevit Gaj. Novootvorena poslovnica u Vukovaru 38. je poslovnica Narodnih novina d.d. čiji asortiman broji preko 3.500 artikala uredskog i školskog pribora, tiskanica te stručne literature. Narodne novine d.d. otvaranjem nove prodavaonice žele osigurati dostupnost asortimana školskog i uredskog pribora u Vukovaru i njegovoj okolici.