U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odana je počast svim poginulim i ubijenim hrvatskim braniteljima i civilima, koji su svoje živote položili na oltar domovine.

Vijenac je položila delegacija Grada Vukovara predvođena zamjenikom gradonačelnika Grada Vukovara,Marijanom Pavličekom te Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara.

Ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček poručio je kako je danas, na ovaj dan pobjede i slave, cijela Hrvatska jedno. „Upravo ovdje, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata zajedno s braniteljskim udrugama poklonili smo se svima onima koji su najzaslužniji za stvaranje neovisne hrvatske države, koji su nam besprijekornom i čistom vojno-redarstvenom akcijom „Oluja" donijeli dugo željenu slobodu, slobodu koju je hrvatsku puk sanjao.  "Oluja" nije samo donijela dugo očekivani mir nakon pet godina rata nego je i stvorila preduvjete za mirnu reintegraciju. Svima koji su ugradili svoje živote u stvaranje neovisne Republike Hrvatske od srca zahvaljujemo i nikada ih nećemo zaboraviti" rekao je zamjenik Pavliček.

Molitvu je predvodio župnik vukovarske župe sv. Filipa i Jakova, fra Ivica Jagodić, koji je ujedno i služio svetu misu u crkvi sv. Filipa i Jakova.