Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava položio je svijeću kod spomen-obilježja za 97 poginulih i nestalih policajaca u Domovinskom ratu te obilježio Dan policije i blagdan njihova zaštitnika sv. Mihovila.

Ovom je prilikom gradonačelnik svim pripadnicima policijskih snaga, umirovljenim i aktivnim policajcima čestitao Dan policije i blagdan Sv. Mihovila.

„Hrvatska policija odigrala je značajnu ulogu u stvaranju, obrani i oslobođenju naše Domovine. Uz veliku žrtvu služili su svome narodu i Domovini, borili se i štitili red i mir tek nastale hrvatske države. Od tada je prošlo gotovo tri desetljeća i u tome je periodu hrvatska policija izrasla je u moderno obučenu i opremljenu organizaciju koja sustavno radi na iskorjenjivanju problema naše zajednice,“ rekao je gradonačelnik Penava zahvaljujući Policiji na plemenitom radu u očuvanju reda u našem društvu i sigurnosti svih njegovih članova.

U Vukovaru je 1991. poginulo ili nestalo 97 policajaca iz cijele Hrvatske, a iz PU Vukovarsko-srijemske poginula su 42 policijska službenika koja su časno dala svoj život za obranu Republike Hrvatske i ovoga područja.