Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić primila je predstavnike udruge UZOSIO Golubica Tomislava Dubravčića i Ines Škrbac kojima je ovom prilikom uručila Plaketu Grada Vukovara s obzirom da članovi Udruge nisu mogli sudjelovati na svečanoj dodjeli priznanja Grada Vukovara.
Udruga je Plaketu Grada Vukovara primila povodom 50 godina uspješnog rada i djelovanja na pružanju usluga u socijalnoj skrbi za osobe s mentalnom retardacijom starije od dvadeset i jedne godine.
“Izuzetno mi je drago da je udruga koja ima 50 godina rada iza sebe upravo ove godine dobila priznanje za svoju djelatnost. Riječ je o jednoj od najbolje strukturiranih udruga na području grada Vukovara koja osim poludnevnog boravka ima i dvije stambene jedinice gdje korisnici žive 24 sata dnevno, a trenutno zapošljavaju 24 osobe. Grad Vukovar podržava ih kroz financiranje udruga, ali i prostorom,” istaknula je zamjenica Mujkić podsjećajući kako je upravo tajnica udruge, psihologica Ines Škrbac stambeno zbrinuta kroz program kadrovskog stambenog zbrinjavanja.

Tajnica Ines Škrbac istaknula je kako je Plaketa Grada Vukovara priznanje i prepoznavanje njihovog truda i rada.
“U našem nas radu Grad Vukovar kontinuirano podržava te na temelju naše dugogodišnje suradnje radimo na podizanju kvalitete života osoba s intelekualnim oštećenjima,” rekla je Škrbac objašnjavajući kako udruga pruža socijalne usluge organiziranog stanovanja i poludnevnog boravka.
Udruga trenutno sudjeluje u dva europska projekta temeljem Europskog socijalnog fonda. Riječ je o projektima Društveni centar In i Zajednički kroz život. Unutar organiziranog stanovanja udruga trenutno skrbi o 16 korisnika te još 20 korisnika je unutar usluge poludnevnog boravka tako da su kapaciteti udruge popunjeni.