02. svibnja 1991. godine u Borovu Selu pripadnici srpskih paravojnih postrojbi iz zasjede su ubili 12 hrvatskih policajaca, a 21 policajac je ranjen uslijed akcije spašavanja dvojice svojih kolega koji su zarobljeni u noći s 01. na 02. svibnja 1991. tijekom redovite policijske ophodnje.

Danas, 30 godina poslije, prisjećamo se pripadnika tadašnje Specijalne jedinice MUP-a i vječno im zahvaljujemo na hrabrosti i žrtvi koji su utkali u temelje naše domovine.

U spomen na ubijene redarstvenike delegacija Grada Vukovara predvođena gradonačelnikom Ivanom Penavom podno spomen obilježja položila je i vijenac i upalila svijeću.

„Danas se prisjećamo 12 redarstvenika koji su na današnji dan 1991. godine spašavajući svoje zarobljene kolege, dočekani u zasjedi i masakrirani u Borovu Selu. Ovaj događaj bio je uvod u teška i turobna vremena koja su se nalazila pred nama. Danas smo im odali svoju dužnu počast i zahvalili im na žrtvi i hrabrosti, no nažalost, danas nam to nisu jedine misli. Iz godine u godinu nespokoj je sve veći uslijed činjenice da za ovaj događaj gotovo nitko još nije odgovarao. Sve dok se pravda za njih i još tisuće drugih ne zadovolji, ovo neće i ne smije postati prošlost.“, rekao je gradonačelnik Penava.

Odavanje počasti i ove godine prilagođeno je Odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pa je održano bez svečanog prigodnog programa te uobičajenih protokolarnih i sportskih aktivnosti.