Mještani prigradskog naselja Sotin danas obilježavaju blagdan svoje zaštitnice Blažene Djevice Marije pomoćnice kršćana.

Kao i svake godine, zajedno s njima, molitvom i paljenjem svijeća počast stradalim žrtvama Sotina u Domovinskom ratu odali su  gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava te zamjenici Marijan Pavliček i Ivana Mujkić, nakon čega je uslijedila sveta misa u crkvi Blažene Djevice Marije pomoćnice kršćana u Sotinu.

„Ovdje smo kako bi se prisjetili svih stradalih mještana Sotina u Domovinskom ratu te im odali dužnu počast. Uslijedit će sveta misa i prigodno druženje s građanima, jer je važno održavati i njegovati našu tradiciju i običaje.“, rekao je gradonačelnik Penava.

„Danas prigradsko naselje Sotin slavi crkveni god i dan svoje zaštitnice zbog čega mi je drago da mogu biti ovdje. Posljednjih 7 godina kao gradska uprava jako puno sredstava smo uložili u obnovu i rekonstrukciju brojnih projekata na području Sotina. Možemo biti ponosni na ono što smo napravili brojnim projektima koji su kvalitetu življenja u Sotinu podigli na jednu veću razinu.“, rekao je ovom prigodom zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček te svim mještanima prigradskog naselja Sotin uputio čestitke povodom današnjeg dana.