Povodom 30. obljetnice tragične pogibije general bojnika, heroja Trpinjske ceste, Blage Zadre u grad Vukovar stigli su veterani NK Dinama Zagreb.

Veterane NK Dinama Zagreb u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara primio je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava zajedno s članovima i predsjednikom Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara, Tomislavom Josićem.

U čast i sjećanje na lik i djelo general bojnika Blagu Zadru, danas će se na nogometnom stadionu u Borovu naselju odigrati memorijalna utakmica između veterana NK Dinama Zagreb te branitelja Trpinjske ceste.

Zoran Sablić i Vlado Kasalo, začetnici ideje o održavanju memorijalne nogometne utakmice kojom će se generalu Blagi Zadri odati dužna počast, ovom prilikom istaknuli su kako je ideja krenula vidjevši mjesto njegove pogibije. „Povodom 30. godišnjice pogibije general bojnika Blage Zadre možda ne možemo učiniti puno, no učinit ćemo ono što možemo – okupiti se i na taj način mu odati dužnu počast hrvatskom vitezu. Ovo je prva takva utakmica i vjerujem kako će svake godine veterani NK Dinama biti dio obilježavanja.“, rekao je Vlado Kasalo, jedan od članova NK Dinama Zagreb.

Predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara Tomislav Josić ovom prilikom zahvalio je NK Dinamu Zagreb na održavanju sjećanja na jedinog vukovarskog generala. „U ime Grada Vukovara, zahvaljujem se i nadam se kako će ovo postati tradicija, okupljati se iz godine u godinu i sjećati ga se, jer je zaslužio da se o njemu svakodnevno priča.“, zaključio je Tomislav Josić.

Sin general bojnika Blage Zadre, Tomislav Zadro, zahvalio je Gradu Vukovaru i NK Dinamo Zagreb koji su na ovaj način upriličili 30. godišnjicu pogibije Blage Zadre. „Ovaj događaj je u čast mome ocu, Blagi, ali i u čast svim ostalim hrvatskim braniteljima i njegovim suborcima.“, rekao je Tomislav Zadro.