×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2012/11/06/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/11/06/03

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić sa suradnicima započeo je današnji program radne posjete Vukovaru sastankom sa gradonačelnikom Željkom Sabom, potpredsjednikom Gradskoga vijeća Grada Vukovara Goranom Bošnjakom i zamjenicom gradonačelnika Danijelom Stanković. U pratnji ministra Mrsića nalazili su se njegov zamjenik Božidar Štubelj, pomoćnici ministra Tatjana Dalić, Mirjana Rađenović i Dario Baron, te ravnatelj Hrvatskog zavoda mirovinskog osiguranja Srećko Vuković i ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah.

Gradonačelnik Sabo iskoristio je prigodu upoznati ministra rada i mirovinskog sustava sa trenutačnom situacijom u Vukovaru te izrazio zadovoljstvo zbog nekoliko budućih projekata koji će uskoro znatnom broju Vukovaraca donijeti stalan posao i sigurnu zaradu. Među takve spada i trgovački centar Kaufland koji bi svoja vrata trebao otvoriti za mjesec dana. Posebnu zahvalnost ministar Mrsić dobio je za podršku projektu volontiranja mladih i stručnih osoba kojih je trenutačno u 14 u gradskoj upravi Vukovara kao i zbog najave skorog pokretanja komunalnih javnih radova koji bi, također, trebali donijeti novo zapošljavanje.

-U tome projektu ministarstvu rada i mirovinskog sustava neophodna je pomoć i sudjelovanje lokalne samouprave kroz jednu vrstu partnerskog odnosa, a naš je plan da se osobe uključene u te radove tri mjeseca financiraju putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i isto toliko razdoblje iz lokalne samouprave, naravno ako za to u pojedinoj lokalnoj zajednici ima mogućnosti – rekao je ministar Mrsić, koji je kasnije u sklopu svog posjeta otvorio Centar za savjetovanje i razvoj karijera koji bi, prema uzoru na slične centre u EU, trebao osigurati nezaposlenima i učenicima razvijanje kompetencija za razvoj karijera. Ministar Mrsić je istaknuo kako je upravo u Vukovaru prvi takav centar koji se otvara u Hrvatskoj.

{gallery}2012/11/06/03{/gallery}