Britanski veleposlanik David Slinna danas je boravio u nastupnom posjetu Vukovaru. Program je započeo radnim sastankom sa gradonačelnikom Vukovara Željkom Sabom.

-Veleposlanika Slinna upoznao sam s poviješću Vukovara, posebno svim što se dogodilo tijekom Domovinskog rata i ulogom Vukovarki i Vukovaraca u procesu mirne reintegracije do danas. Najviše je bilo riječi o svim prednostima koje imamo kao grad na Dunavu što zasigurno može zainteresirati i moguće ulagače iz Velike Britanije – izjavio je nakon sastanka gradonačelnik Željko Sabo.

-Velika Britanija čini već puno toga na hrvatskom tržištu, što će se dodatno proširiti ulaskom Hrvatske u Europsku uniju kad ćete dobiti veliku priliku za daljnji gospodarski razvoj. Na Vukovar gledamo vrlo pozitivno i vidimo značajne prednosti za ulagače – naglasio je veleposlanik Slinn.

Nakon susreta veleposlanik je u pratnji gradonačelnika položio vijence i odao počast svim poginulima u obrani Vukovara na Memorijalnom groblju žrtva iz Domovinskog rata i na Ovčari gdje je posjetio Spomen dom.

Istoga dana održano je otvorenje izložbe „Snaga paraolimpizma" Damira Senčara u Gradskom muzeju Vukovar , Galerija Oranžerija, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića. Samu izložbu otvorio je gradonačelnik Željko Sabo, a prigodnim riječima svim prisutnima obratio se i britanski veleposlanik.

{gallery}2012/11/12/04{/gallery}