×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/11/12/04
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/11/12/04

Britanski veleposlanik David Slinna danas je boravio u nastupnom posjetu Vukovaru. Program je započeo radnim sastankom sa gradonačelnikom Vukovara Željkom Sabom.

-Veleposlanika Slinna upoznao sam s poviješću Vukovara, posebno svim što se dogodilo tijekom Domovinskog rata i ulogom Vukovarki i Vukovaraca u procesu mirne reintegracije do danas. Najviše je bilo riječi o svim prednostima koje imamo kao grad na Dunavu što zasigurno može zainteresirati i moguće ulagače iz Velike Britanije – izjavio je nakon sastanka gradonačelnik Željko Sabo.

-Velika Britanija čini već puno toga na hrvatskom tržištu, što će se dodatno proširiti ulaskom Hrvatske u Europsku uniju kad ćete dobiti veliku priliku za daljnji gospodarski razvoj. Na Vukovar gledamo vrlo pozitivno i vidimo značajne prednosti za ulagače – naglasio je veleposlanik Slinn.

Nakon susreta veleposlanik je u pratnji gradonačelnika položio vijence i odao počast svim poginulima u obrani Vukovara na Memorijalnom groblju žrtva iz Domovinskog rata i na Ovčari gdje je posjetio Spomen dom.

Istoga dana održano je otvorenje izložbe „Snaga paraolimpizma" Damira Senčara u Gradskom muzeju Vukovar , Galerija Oranžerija, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića. Samu izložbu otvorio je gradonačelnik Željko Sabo, a prigodnim riječima svim prisutnima obratio se i britanski veleposlanik.

{gallery}2012/11/12/04{/gallery}