×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2012/12/22/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/12/22/02

Koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton u sklopu posjeta Vukovaru obišla je danas u pratnji gradonačelnika Željka Sabe Božićni sajam koji se održava do 24. prosinca u Radničkom domu-Grand hotelu.

Tijekom posjeta razgovaralo se i o budućim aktivnostima koje vode prema dovršetku projekta obnove tog povijesnog zdanja u središtu Vukovara. Treba napomenuti da je za obnovu fasade Radničkog doma Europski parlament do sada osigurao 1 milijun eura, dok je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU doprinijelo sa 640.000 eura kroz Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara. Preostaje samo dovršiti ličenje fasade; pojedini strukturni popravci podruma i krova bit će dovršeni do konca veljače 2013. godine, dok će obnova interijera zahtijevat dodatnih nekoliko godina, s obzirom na stroge konzervatorske uvijete, kao i veličinu zgrade koja iznosi 3000 kvadratnih metara. Trošak potpune obnove i opremanja interijera procjenjuje se na 3 milijuna eura. Stoga su Delegacija Europske unije i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. organizirali Dan otvorenih vrata Radničkog doma kako bi pokazali što je do sada urađeno na restauraciji zgrade, ali i s ciljem prikupljanja sredstava za buduću obnovu njenog interijera. Od tada su održane i konzultacije s građanima Vukovara kako bi se postigao konsenzus o budućoj svrsi unutarnjeg prostora zgrade.

"Obnova ove povijesne građevine, kako bi zasjala u svojoj izvornoj ljepoti, pomoći će da ostavimo rat iza nas, ali još je važnije oživjeti njezinu bivšu ulogu živog i harmoničnog središta zajednice. Kako bismo to postigli, moramo brzo nastaviti raditi kako bismo njezinu unutrašnjost učinili dostupnom svim građanima. U tom smislu oslanjamo se na nastavak financiranja i od Vlade i od međunarodnih donatora" – rekla je Luisa Vinton.

{gallery}2012/12/22/02{/gallery}