Nakon objavljenog natječaja o dodjeli stipendija Grad Vukovar je organizirao 15. siječnja potpisivanje ugovora o stipendiranju za akademsku godinu 2012./2013.

Na prigodnoj svečanosti u dvorani Ružičkine kuće okupljenim stipendistima obratio se gradonačelnik Vukovara Željko Sabo koji je istaknuo kako je Vukovar možda i jedinstven u svijetu po tome što stipendira sve studente na svom području kada podnesu zahtjev u roku i ispune potrebne kriterije. Ulaganjem u naše mlade i njihovo obrazovanje, ulažemo u budućnost Vukovara – rekao je vukovarski gradonačelnik uz kojeg su ugovore sa stipendisticama i stipendistima još potpisivali zamjenici gradonačelnika Danijela Stanković i Dejan Drakulić.

Grad Vukovar stipendira 98 studenata prve godine studija, 247 studenata druge i viših godina studija, 8 apsolvenata i još 64 studenta s kojima ima sklopljene ugovore na više godina što ukupno broji 411 studenata. Mjesečna stipendija iznosi 800, 700, ili 500 kn ovisno o ostvarenim kriterijima. Stipendije se isplaćuju iz gradskog proračuna te iz posebnog fonda akcije „Solidarnost za Vukovar" i drugih izvora oko 3 milijuna kuna.

Važno je napomenuti kako Grad Vukovar, osim stipendija, učenicima srednjih škola i studentima koji studiraju na području Vukovarsko - srijemske i Osječko – baranjske županije financira gradski prijevoz u stopostotnom iznosu.

{gallery}2013/01/15/02{/gallery}