Gradonačelnik Željko Sabo u ime Grada Vukovara i direktor Željko Marić u ime Zajednice ponuditelja EURCO d.d. Vinkovci i GEO-MONT d.o.o Slavonski Brod, potpisali su danas Ugovor o izvođenju radova izgradnja šetnice uz rijeku Vuku - 2. i 5. dio - u vrijednosti 8.304.363,63 kune.

Također, potpisana su još dva ugovora između Grada Vukovara i projektantske tvrtke „Arhitektonski projektni zavod-inženjering" d.d. iz Zagreba. Gradonačelnik Željko Sabo i direktor APZ-a Ante Krešimir Jagić potpisali su Ugovor za projektantski nadzor i Ugovor o vršenju stručnog nadzora nad izvođenjem I faze radova na dionicama 2 i 5 šetnice uz rijeku Vuku u Vukovaru. Grad Vukovar će za naručene i izvršene poslove projektantskog nadzora APZ-u isplatiti 85.000,00 kuna i za usluge stručnog nadzora 86.250,00 kuna.

Gradonačelnik Željko Sabo izrazio je zadovoljstvo što potpisivanjem navedenih ugovora Grad Vukovar nastavlja iskorištavati sve svoje prednosti i potencijale. Projekt šetnica uz rijeku Vuku od središta Vukovara do park-šume Adica obuhvaća sve što treba za ugodno življenje i bit će opremljen sadržajima koji će dati velike mogućnosti za cijelu obitelj, a posebno za najmlađe. Zadovoljstvo će zasigurno imati i u gradskoj tvrtci „Komunalac" zbog uključivanja u dio poslova tijekom izvođenja radova. Prema riječima predstavnika izvođača radova Željka Marića u posao će krenuti odmah nakon uskršnjih blagdana dok je direktor APZ-a Ante Krešimir Jagić, na upit o kvaliteti projekta, naglasio kako svaki posao u Vukovaru od APZ-a traži kvalitetu više i oni su je spremni dati.

Gradonačelnik Sabo u ovoj prigodi najavio je i otvorenje mosta koji se trenutačno gradi preko rijeke Vuke zahvaljujući donaciji Grada Rijeke. Svečanost bi se trebala održati 27. travnja u sklopu obilježavanja Dana Grada Vukovara.

{gallery}2013/03/29/02{/gallery}

.