pic 01 tnSukladno Sporazumu o uređenju međusobnih prava i obveza Grad Rijeka financira cjelokupne radove na izgradnji pješačkog mosta preko rijeke Vuke u Vukovaru u iznosu 2.384.213,99 kuna. Pješački most se nalazi u produžetku Vukine ulice sa svrhom osiguranja pješačke komunikacije između navedene ulice i višestambenog naselja Olajnica.

Radovi se privode kraju te je dogovoreno i svečano otvorenje mosta za 10. svibanj 2013. godine u 12,00 sati kada će u Vukovaru boraviti riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa izaslanstvom. Za tu prigodu organiziraju se i Dani Rijeke u Vukovaru kada će se Riječani predstaviti Vukovarcima filmskom, glazbenom, izložbenom, knjižnom i scenskom djelatnosti.

Gradonačelnik Željko Sabo poziva stanovnike grada Vukovara da aktivno sudjeluju u predlaganju i odabiru imena mosta koji Grad Rijeka daruje Gradu Vukovaru. Pisani prijedlozi mogu se poslati na e-poštu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 24. 04. 2013. godine. Pristigli prijedlozi bit će objavljeni na službenoj internet stranici Grada Vukovara s mogućnošću glasovanja. Predlagatelja imena s najvećim brojem osvojenih glasova očekuje posebna nagrada.