Grad Vukovar tradicionalno organizira Sajam cvijeća koji će se održavati od petka 26. travnja do nedjelje 28. travnja u trajanju od 9,00 do 19,00 sati na Trgu Republike Hrvatske.

Sajam je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Željko Pinjuh zahvalivši svim izlagačima na prijavi te je pozvao građane i građanke grada Vukovara da svakako posjete sajam i uživaju u prezentiranim proizvodima.

Na ovogodišnjem Sajmu cvijeća sudjelovalo je 15-ak cvjećara i 25 izlagača sa raznim proizvodima kao što su: umjetničke slike, razni unikatni proizvodi i ukrasi, proizvodi od ljekovitog bilja, pčelinji proizvodi te drugi tradicijski obrti i domaće radinosti.

Izlagači ove godine dolaze iz Osijeka, Slavonskog broda, Vrpolja, Vinkovaca, Pitomače te naravno iz našega grada Vukovara i okolice.

Na Sajmu se može pronaći sve kako bi Vaš vrt bio ljepši i zeleniji. Posjetitelje očekuje i mnoštvo popratnih sadržaja. Prisutne je u petak zabavljao tamburaški sastav „Begeš" , a u subotu „Bećarski inat".

U sklopu organizacije se održava i predavanje na temu „SADNJA I NJEGA CVIJEĆA" koje posjetiteljima u teorijskom i praktičnom dijelu predstavlja gđa. Zorica Sabljak, dipl. ing. Hortikulture. Predavanja se održavaju u petak i u subotu od 11,00 do 12,00 sati u bivšoj gradskoj kavani radničkog doma u centru grada.

{gallery}2013/04/26/01{/gallery}

Drugi dan sajma cvijeća:

{gallery}2013/04/27/02{/gallery}