×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2013/05/06/07
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/05/06/07

U okviru projekta „Oskar na putu po Hrvatskoj" četrdesetak učenika trećih razreda Osnovne škole Blago Zadro bili su danas u posjeti Gradskoj upravi i gradonačelniku Grada Vukovara.

Oskar je, naime, patak (igračka) koji putuje po županijama RH te na taj način upoznaje učenike i gradove odnosno županije u kojima učenici žive.

Na zahtjev učiteljica Marinele Huđik i Slavice Marinović djeca su posjetila Gradsku upravu Grada Vukovara gdje su uz druženje zajedno sa gradonačelnikom obišli prostorije Poglavarstva.

U vremenu jednog školskog sata djeca su postavljala pitanja gradonačelniku vezano za funkcioniranje gradske uprave,za poslove koji su u nadležnosti grada te samu funkciju gradonačelnika.

U tijeku razgovora se spomenula tema prikupljanja starog papira, akcija koja je na nivou Republike Hrvatske a obuhvaća sve osnovne škole koje žele pomoći u zaštiti okoliša. Osnovna škola Blago Zadro jest jedna od tih škola te su učenici predložili gradonačelniku da se zajedno s njima uključi u prikupljanje i na taj način pomogne učenicima u osvajanju nagrade.

Naime, škola koja skupi najviše starog papira osvaja nagradu od 35 000 kuna, a najbolji razred osvaja besplatno putovanje.

Gradonačelnik Sabo je prihvatio taj prijedlog pa se na taj način očekuje uspješna suradnja između Grada i OŠ Blago Zadro.

{gallery}2013/05/06/07{/gallery}