U okviru projekta „Oskar na putu po Hrvatskoj" četrdesetak učenika trećih razreda Osnovne škole Blago Zadro bili su danas u posjeti Gradskoj upravi i gradonačelniku Grada Vukovara.

Oskar je, naime, patak (igračka) koji putuje po županijama RH te na taj način upoznaje učenike i gradove odnosno županije u kojima učenici žive.

Na zahtjev učiteljica Marinele Huđik i Slavice Marinović djeca su posjetila Gradsku upravu Grada Vukovara gdje su uz druženje zajedno sa gradonačelnikom obišli prostorije Poglavarstva.

U vremenu jednog školskog sata djeca su postavljala pitanja gradonačelniku vezano za funkcioniranje gradske uprave,za poslove koji su u nadležnosti grada te samu funkciju gradonačelnika.

U tijeku razgovora se spomenula tema prikupljanja starog papira, akcija koja je na nivou Republike Hrvatske a obuhvaća sve osnovne škole koje žele pomoći u zaštiti okoliša. Osnovna škola Blago Zadro jest jedna od tih škola te su učenici predložili gradonačelniku da se zajedno s njima uključi u prikupljanje i na taj način pomogne učenicima u osvajanju nagrade.

Naime, škola koja skupi najviše starog papira osvaja nagradu od 35 000 kuna, a najbolji razred osvaja besplatno putovanje.

Gradonačelnik Sabo je prihvatio taj prijedlog pa se na taj način očekuje uspješna suradnja između Grada i OŠ Blago Zadro.

{gallery}2013/05/06/07{/gallery}