Grad Vukovar je do sada razvio prijateljske i partnerske odnose sa Mostarom, Sarajevom i Tuzlom iz susjedne Bosne i Hercegovine, a novi saziv Gradskoga vijeća Grada Vukovara trebao bi razmotriti i donijeti odluku da im se uskoro pridruži i Općina Bihać.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i načelnik Općine Bihać Emdžad Galijašević izrazili su danas tijekom radnog sastanka u Vukovaru želju za konkretnom i snažnijom suradnjom u skoroj budućnosti, pogotovo u trenutku ulaska Republike Hrvatske u EU kada su lokalnim samoupravama poželjni međunarodni partneri iz regije za apliciranje projekata na natječajima za europske fondove. Naglašeno je kako će se odmah krenuti u pripremu kvalitetnih projekata na području gospodarstva, kulture, sporta i drugih segmenata života koji bi bili od obostranog interesa građana Vukovara i Bihaća.

Tijekom boravka u Vukovaru izaslanstvo Bihaća je u pratnji gradonačelnika Željka Saboa obišlo Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskoga rata, Spomen dom Ovčara i mjesto masovne grobnice na Ovčari, gdje su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast poginulima. U Gradskom muzeju Vukovar ravnateljica Ružica Marić upoznala je goste iz Bihaća sa gradom Vukovarom kroz povijest.

U večernjim satima je na Trgu Republike Hrvatske održan koncert pod nazivom „Herojski grad Bihać – herojskom gradu Vukovaru". Na koncertu su nastupili zbor Bišćanke, plesni klub Galaksi, Revijalni orkestar glazbene mladeži, Hrvatsko kulturno društvo Napredak, KUD Krajina, estradna umjetnica Donna Ares i popularni rock pjevač Alen Islamović u pratnji sastava „Okus meda".

{gallery}2013/05/15/06{/gallery}