Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i najbolja učenica novoobnovljene škole i državna prvakinja natjecanja iz ekologije Violeta Mazur presijecanjem vrpce označili otvorenje Tehničke škole Nikola Tesla .

Prigodnim riječima sudionicima svečanosti obratili su se Đorđe Lukić, ravnatelj Tehničke škole Nikola Tesla, Dragana Đorđević, predstavnica Vijeća roditelja, Dragan Crnogorac, predstavnik Srpskog nacionalnog vijeća, Željko Sabo, gradonačelnik Grada Vukovara, Đorđe Ćurčić, zamjenik župana vukovarsko-srijemskog, Venko Ćurlin, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU i Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta.

– Zahvaljujem svim učenicima, profesorima i roditeljima na strpljenju sve ove godine. Ova škola je i u otežanim uvjetima ostvarivala odlične rezultate. Očekujem da će oni sada u novim i funkcionalnim uvjetima biti još bolji, rekao je Jovanović dodajući kada je došao prvi put u posjetu školi da se našao u bezizlaznoj situaciji. U suradnji s gradonačelnikom Vukovara Željkom Sabom i dekanicom vukovarskog Veleučilišta Gordanom Bujišić izlaz je pronađen na način da se gotovo 500 učenika privremeno smjesti u prostorije Veleučilišta Lavoslav Ružička dok su istovremeno radovi na obnovi intenzivirani. Jovanović je rekao da se iz primjera ove vukovarske škole moraju izvući pouke, a to je prije svega način ugovaranja poslova.

U Tehničkoj školi preostalo je dovršiti radove na obnovi sportske dvorane što će biti završeno do početka nove školske godine. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta će i dalje pratiti rad i potrebe ove škole. Prema riječima ministra Jovanovića ovih dana bit će raspisan i natječaj za obnovu Osnovne škole Nikola Andrić u Vukovaru.

{gallery}2013/05/17/02{/gallery}