×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2013/06/21/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/06/21/02

Danas je na obali Dunava u Vukovaru održana medijska konferencija na kojoj su o provedbi mjera obrane od poplave u sektoru B-Duna i Donja Drava – govorili ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić i direktor Hrvatskih voda za donju Dravu i Dunav Siniša Kukić.

Izraženo je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima, jer su utrošena manja sredstva a zabilježeni značajno manje štete u odnosu na prethodnu situaciju. Prema sadašnjim pokazateljima u radove na obrani od poplave i izgradnji 100 kilometara nasipa utrošeno je 7,8 milijuna kuna, a bit će potrebno još pola milijuna kuna za vraćanje svih lokacija u normalno stanje. Ministar Jakovina zahvalio je svima koji su na bilo koji način dali obol ostvarenim postignućima s posebnim naglaskom na iznimno kvalitetnu koordinaciju sa svim čimbenicima u Gradu Vukovaru.

Direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić naglasio je da se radilo o najvišem obranjenom vodenom valu na Dunavu te najavio nadogradnju ili izgradnju novih nasipa u Vukovaru, na lokacijama Vuka, Budžak i Otok sportova, kako pri budućim obranama od poplava ne bi trebalo graditi zečje nasipe.

Za vrijeme medijske konferencije Dunavom su plovili brodovi što je i najbolja potvrda da je ukinuta zabrana plovidbe.

{gallery}2013/06/21/02{/gallery}