Republika Hrvatska će od 29. lipnja do 10. srpnja ove godine biti domaćin prvih Svjetskih umjetničkih igara, a Grad Vukovar je jedan od domaćina zajedno sa Ludbregom, Umagom i Zagrebom.

„Hrvatska u EU, svijet u Hrvatsku" slogan je 1. Igara na kojima će sudjelovati umjetnici svih umjetničkih igara i disciplina, a neke od njih su slikarstvo, kiparstvo, fotografija, izrada nakita, keramike, književnost, kazalište, filmske, glazbene i plesne discipline...

Igre će se tradicionalno održavati svake druge godine u drugoj zemlji domaćinu, a Grad Vukovar je među prvima prepoznao vrijednost i plemenitu ideju Svjetskih umjetničkih igara.

Svečano otvorenje Svjetskih umjetničkih igara 2013. održat će se u nedjelju 30. lipnja u Vukovaru s početkom u 21,00 sat u hotelu „Lav".

U Vukovaru igre će se odvijati na sljedećim lokacijama: Radnički dom, Gradska knjižnica Vukovar, Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom, Gradski muzej Vukovar, Trg ispred Veleprometa, Vrtna restauracija u Borovu Naselju i u restoranu Golubica.

U Republici Hrvatskoj će nastupati preko 500 umjetnika, s tim da će u Gradu Vukovaru sudjelovati njih preko 200, a dolaze iz Hrvatske, Kolumbije, Malezije, Meksika, Novog Zelanda i Crne Gore.

Na medijskoj konferenciji održanoj danas u Vijećnici Gradske uprave gradonačelnik Željko Sabo ukratko je predstavio plan i program 1. Svjetskih umjetničkih igara izražavajući zadovoljstvo što je upravo naš grad domaćin ovakvog događaja. U nadi da neće nedostajati zanimljivih sadržaja, pozvao je sve građanke i građane grada Vukovara da se pridruže raznim kulturnim i kreativnim manifestacijama, ulaz je slobodan.

{gallery}2013/06/26/06{/gallery}