×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2013/07/08/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/07/08/02

 Klub branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Trpinjske ceste 1991. organizirao je 7. lipnja obilježavanje šeste godišnjice smrti hrvatskog viteza Marka Babića, istinskog heroja Domovinskog rata i Trpinjske ceste na kojoj je tijekom bitke za Vukovar 1991. godine uništio petnaest neprijateljskih tenkova. Marko Babić je umro u 42. godini u Zagrebu od posljedica moždanog udara.

Obilježavanje je započelo u nedjeljno jutro polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu pukovnika Marka Babića na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, gdje je u nazočnosti članova obitelji i brojnih suboraca i prijatelja počast odao i gradonačelnik Grada Vukovara Željko Sabo. Nakon svete mise u crkvi Gospe Fatimske u Borovu naselju ispred Doma hrvatskih branitelja i spomen-tenka na Trpinjskoj cesti održan je skup sjećanja na ovog legendarnog junaka. Markov suborac Zvonko Milas istaknuo je kako je Marko Babić bio čovjek koji spaja ljude i zato okupljanje i skup sjećanja nisu da bi se pričalo o njegovoj smrti već o životu. Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo sa skupa je pozvao vukovarske branitelje na zajedništvo, a Tomislav Josić kao izaslanik ministra branitelja izrazio žaljenje što se na skup odazvalo više poklonika Marka Babića sa strane nego iz Vukovara.

{gallery}2013/07/08/02{/gallery}