×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2013/08/12/04
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/08/12/04

 Na Europskom prvenstvu za košarkašice – juniorke (U-18), koje će se održati od 15.-25. kolovoza 2013. u Vukovaru i Vinkovcima, sudjeluje 16 reprezentacija podijeljenih u četiri skupine.

Uoči svečanog otvaranja prvenstva i početka natjecanja u Gradskoj vijećnici grada Vukovara održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, stručni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Boris Jakimenko i predsjednik HKK Vukovar Saša Rajković.

-Dobili smo povjerenje na europskoj razini biti domaćini vrhunskog sportskog natjecanja i to najbolje govori koliko smo puno učinili u obnovi i razvoju grada Vukovara. Prije šest mjeseci primili smo upit o mogućnostima održavanja Europskog prvenstva u košarci za juniorke i to smo objeručke prihvatili. Uradili smo što je od nas traženo za jedno ovakvo natjecanje i tako još jedanput dokazali da za nas Vukovarce ništa nije nemoguće. Poznata je tradicija košarke u našem gradu, što najbolje nastavljaju u HKK Vukovar koji se oslanja isključivo na vlastiti trenerski i igrački potencijal i čiji mladi igrači već nastupaju za najbolje košarkaške selekcije Hrvatske u svojim uzrastima. Zahvaljujući upravo toj činjenici HKS nam je svima dao povjerenje i mi ćemo ga opravdati. Europsko prvenstvo u košarci za juniorke bit će, iznad svega, promocija Vukovara, ali i najbolji način popularizacije košarke za mlade Vukovarke –naglasio je gradonačelnik Sabo pred novinarima.

Svečano otvorenje prvenstva bit će 14. 08. 2013. u vrtnoj restauraciji Radničkog doma u Borovu naselju, dok je program proglašenja pobjednika i zatvaranja prvenstva planiran za 25.08. 2013. u Sportskoj dvorani u Borovu naselju.

Utakmice EP u VUKOVARU igraju:

Grupa C: GRČKA,PORTUGAL, ŠVEDSKA I SRBIJA

Grupa D: ITALIJA,SLOVENIJA, FRANCUSKA I SLOVAČKA

Utakmice EP u VINKOVCIMA igraju:

Grupa A: TURSKA, BJELORUSIJA, NIZOZEMSKA I ČEŠKA

Grupa B: ŠPANJOLSKA, ENGLESKA, RUSIJA I HRVATSKA

Nakon konferencije za medije u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara gradonačelnik Željko Sabo upriličio je prijem za košarkašice i stručno vodstvo reprezentacija Hrvatske i Francuske koje su dan ranije odigrale prijateljsku pripremnu utakmicu i prve isprobale novopostavljeni parket u sportskoj dvorani u Borovo naselju.

-Želim Vam da u Vukovaru pronađete divne trenutke, upoznate brojne prijatelje i ostvarite najbolji mogući rezultat – poručio je gradonačelnik Sabo i gostima za uspomenu uručio prepoznatljive vukovarske suvenire.

{gallery}2013/08/12/04{/gallery}