Sedmi Vukovar film festival- festival podunavskih zemalja počinje 28. kolovoza svečanim otvaranjem i projekcijom njemačkoga igranoga filma „Ajme meni" u Hrvatskom domu Vukovar.

-Grad Vukovar je postao prepoznatljiv i po Vukovar film festivalu. Učinili smo sve da organizacija protekne u najboljem redu osim što nismo mogli utjecati na vremenske (ne)prilike. S obzirom da festival na neki način doprinosi i razvoju gospodarstva i turizma u našem gradu i okolici donio sam odluku o produljenju radnog vremena do 3 sata u ugostiteljskim objektima na području grada Vukovara – rekao je gradonačelnik Željko Sabo na danas održanoj press konferenciji u Gradskoj vijećnici.

Direktor VFF Igor Rakonić izrazio je zadovoljstvo razvojem festivala tijekom proteklih godina s napomenom da je prvi VFF imao 7 filmova i jednu lokaciju, a danas možemo govoriti o 87 filmova i 7 lokacija od kojih je jedna na Principovcu u Iloku.

Festival traje do nedjelje 1. rujna, a projekcije filmova bit će prva dva dana u Ružičkinoj kući, Hrvatskom domu, kongresnoj dvorani Bauer hotela Lav i kinu u Borovu naselju, a u dobrim vremenskim prilikama projekcije će biti i u perivoju dvorca Eltz, na Otoku sportova te Vukovarskoj adi.

Na press konferenciji uoči početka festivala još su govorili i predstavnik glavnog sponzora Hrvatskoga telekoma Dario Borovac i direktor turističke agencije Danubiumtours iz Vukovara Zoran Šesto.

{gallery}2013/08/27/01{/gallery}