{gallery}2013/10/14/06{/gallery}  Na mjesnom katoličkom groblju u Sotinu, prigradskom naselju Vukovara, 14. listopada zajednički ispraćeni i pokopani posmrtni ostaci 4 hrvatska branitelja i 7 civilnih žrtava, ekshumiranih iz masovne grobnice u Sotinu.
Posmrtni ostaci žrtava koje su ubijene krajem prosinca 1991. godine (26. i 27. 12. 1991.) identificirani su 19. rujna 2013. godine na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu čime je završena dugogodišnja potraga za slijedećim osobama iz Sotina: Slavica Cicvarić, Krešimir Đukić (HB), Kata Filipović, Marko Filipović (HB), Magdalena Kušić, Marko Kušić, Ivica Matijašević (HB), Marko Raguž, Mirjana Raguž, Miroslav Raguž (HB) Andrija Rajs, Henrih Sili i Željko Vojković.
Zajednički pokop organiziran je na mjesnom katoličkom groblju upravo na obljetnicu stradavanja mještana Sotina prema izričitoj želji članova 11 identificiranih žrtava u velikosrpskoj agresiji, odnosno na dan okupacije Sotina i početka stradavanja mještana, dok će prema želji članova njihovih obitelji žrtava Henrih Sili biti pokopan u Osijeku, a Željko Vojković u Vukovaru.
Na zajedničkom ispraćaju i pokopu na mjesnom groblju u Sotinu u ime Republike Hrvatske posljednji pozdrav pokojnicima uputio je ministar branitelja i izaslanik Vlade Republike Hrvatske Predrag Matić, a vjerski obred i zajedničku molitvu predvodio je Đuro Hranić, nadbiskup đakovačko-osječki.
Nakon pokopa posmrtnih ostataka 11 žrtava na mjesnom katoličkom groblju pokopani su kod Središnjeg križa i nerazvrstani fragmenti kostiju ekshumiranih Sotinjana iz masovne grobnice. U ime Republike Hrvatske počast žrtvama odana je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća , a u zajedničkom izaslanstvu su se nalazili: Predrag Matić, ministar branitelja i izaslanik Vlade RH, Vinko Kovačić, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, Željko Sabo, izaslanik Hrvatskog sabora i Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije.