×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2013/10/21/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/10/21/03

{gallery}2013/10/21/03{/gallery} Mandatno-izborno povjerenstvo Hrvatskoga sabora jednoglasno je danas donijelo odluku o ukidanju imuniteta zastupnika Željka Sabe, gradonačelnika grada Vukovara, te time dalo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka prema zahtjevu Uskoka.
Gradonačelnik Grada Vukovara i saborski zastupnik Željko Sabo izrazio je danas na medijskoj konferenciji iznenađenje podizanjem optužnice protiv njega zbog sumnji da je pokušao podmititi Mariju Budimir, vijećnicu u Gradskom vijeću Vukovara iz redova HDZ-a.

- S obzirom da je tako odlučeno, ja ću na sjednici Sabora u petak po tom pitanju podići ruku da mi se skine imunitet. Očekuje me pravna bitka tijekom koje ću dokazati svoju nevinost i vjerujem da ću biti oslobođen. Međutim, moram priznati da je za mene iznenađenje kada se protiv nekoga podigne optužnica ne temelju tajnog snimanja, a da istovremeno onoga koji je nešto tajno snimio se ne procesuira - rekao je Željko Sabo te spomenuo tri slučaja koji se već godinama procesuiraju iako su pravosudna tijela zaprimila kaznene prijave i tužbe Grada Vukovara sa obimnom dokumentacijom. Prema njegovim riječima „radi se o HDZ-ovcima u slučajevima ustupanja gradskog prostora od 300 četvornih metara besplatno za stranačke prostorije, davanje gradskog zemljišta pod jamstvo privatnoj tvrtki Durocool za kredit, a kako se kredit nije vraćao banka je sjela na gradsko zemljište, te postojanje tajnog ugovora od 500 tisuća kuna bivšeg direktora Vukovarske gospodarske zone kao i slučaja bivše ravnateljice Gradske knjižnice Vukovar koja je uz plaću primala i višemjesečnu stimulaciju za što je izdvojeno preko 200 tisuća kuna".

- Dok se u nekim postupcima sporo djeluje, ovaj moj je izgleda jako važan. No, vjerujem da ću biti oslobođen. Poručujem javnosti i Vukovarcima da nastavljam raditi na ostvarenju zacrtanih projekata u gradu Vukovaru – rekao je Željko Sabo i istaknuo „ako sam ja problem Vukovara onda ćemo to lako riješiti, ako sam problem SDP-a i države, onda ćemo i to lako riješiti, ali kako sam problem HDZ-a onda ću se boriti."
Gradonačelnik Vukovara osvrnuo se i na aktualnu situaciju s uvođenjem dvojezičnosti/dvopismenosti u Vukovaru te najavio kako će predložiti da se u izmjene Statuta Grada Vukovara unese odredba koja bi ploče s nazivima ulica i putokaze izuzela iz dvojezičnosti, jer je to u nadležnosti lokalne samouprave dok su ploče na državnim institucijama u nadležnosti hrvatske države.