{gallery}2014/01/13/06{/gallery} Gradonačelnik Željko Sabo održao je konferenciju za medije povodom „letaka" koji su se pojavili u gradu Vukovaru pred obilježavanje godišnjice mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja u kojem se ističu neke stavke iz predloženog proračuna grada Vukovara za 2014. godinu.

-Neki ljudi u gradu kao i političari trude se da mir koji su ostvarili građani Vukovara ne bude mir nego nastoje sve vraćati u prošlost rata devedesetih godina. Inicijatori „letka" koji je nepotpisan su političke opcije HSP dr. Ante Starčević i HDZ koji na ovakav način žele opravdati nepodržavanje mog prijedloga proračuna grada Vukovara za 2014. godinu, koji je po pitanju financiranja sporta gotovo isti kao i prethodne tri godine kada su u njegovom formiranju i donošenju sudjelovali i tadašnji predstavnici HSP dr. Ante Starčević. Nepojmljivo mi je da neki i danas nastoje dijeliti sportske klubove na hrvatske i srpske. Po meni, sve su to hrvatski klubovi u kojima mogu igrati svi bez obzira na nacionalnu pripadnost – rekao je gradonačelnik Sabo i naveo kako je napravljena strategija razvoja i nositelji prioriteta financiranja prema kojoj HNK Vukovar 1991. u predloženom proračunu sudjeluje sa 750.000 kuna, HNK Radnički sa 270.000 kuna, HNK Sotin sa 50.000 kuna, HKGD Dunav sa oko 300.000 kuna...

– Postoji prijedlog proračuna koji sam dao na Gradsko vijeće na koji nisam dobio niti jedan amandman kao niti kakav drugi prijedlog nego je već nekoliko dana ranije najavljeno neusvajanje. Ako se podnesu nekakvi amandmani možemo o njima razgovarati. Ne želim biti gradonačelnik grada koji će u Vukovaru dijeliti mlade. Kažem to, jer u „letku" piše da stipendije dajemo i za studente koji studiraju u Srbiji. Grad Vukovar će u srijedu potpisati 454 ugovora za stipendiranje gdje se ne pravi nikakva razlika među studentima. Ovo je čisto politikanstvo i s obzirom na djelovanje HSP dr. Ante Starčević i HDZ-a novi izbori u Vukovaru su neizbježni, rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Vukovara.