{gallery}2014/01/15/03{/gallery} Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo uputio je danas otvoreni poziv Hrvatskom nogometnom savezu u kojem navodi kako je upravo Vukovar brojnim hrvatskim sportašima i navijačima uvijek dodatna snaga i motivacija u postizanju vrhunskih rezultata.
Na početku pisma naslovljenog na predsjednika HNS-a Davora Šukera gradonačelnik Željko Sabo navodi:
„Poštovani, 15. siječnja 2014. godine građanke i građani Vukovara obilježavaju i slave Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske te završetak mandata UNTAES-a i mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja. Posebno se u danima svih takvih povijesnih zbivanja s pijetetom prisjećamo svih hrabrih hrvatskih branitelja bez kojih zasigurno ne bi niti bilo naše hrvatske države. U njezinom nastanku i obrani uloga hrvatskih branitelja Vukovara bila je zasigurno najveća u svakom pogledu. Stoga ne čudi što upravo na temeljima bitke za Vukovar naši građani u Hrvatskoj i diljem svijeta svakodnevno crpe novu snagu za život i sva iskušenja koja stavlja pred nas. Koliko smo samo puta svjedočili velikim uspjesima hrvatskih sportaša koji u svojoj radosti nisu krili da im je velikim dijelom motivacija i snaga dolazila iz snage Vukovara koju je taj naš herojski grad dao za Hrvatsku."
Gradonačelnik Željko Sabo smatra da Grad Vukovar može udovoljiti svim traženim uvjetima i spreman je biti vrlo značajan partner:
„Naša vrata su širom otvorena za Hrvatski nogometni savez i sve njegove selekcije. Tu posebno mislimo na one najmlađe nogometaše koji bi zasigurno u svojim sportskim životopisima s ponosom isticali upravo svoje usavršavanje na nogometnom kampu u Vukovaru. Tako je, uostalom, bilo i prije mnogo godina kada se tradicionalno s velikim uspjehom održavao ugledni nogometni turnir mlađih uzrasta, a tako je i više od deset godina prilikom održavanja Memorijala vukovarskih branitelja U-14. Smatramo da Vukovar zaslužuje biti ishodište te i takve nogometne budućnosti Hrvatske. Naravno da bi ostvarenje jednog takvog projekta na vrlo značajan način doprinijelo snažnijem razvoju i budućnosti grada Vukovara ali i cijele Slavonije, Baranje i Srijema. Našim zajedničkim snagama kao i potporom, vjerujem, mnogih zainteresiranih čimbenika iz naše domovine i svijeta financijska konstrukcija mogla bi biti u potpunosti zatvorena na zadovoljstvo svih. Siguran sam da bi Hrvatskom nogometnom savezu kao i svim hrvatskim nogometašima bila iznimna čast usavršavati se u Vukovaru, ali posebno želim istaknuti kako bi i Vukovaru bila iznimna čast da Hrvatski nogometni savez u jednom svom dijelu bude smješten u gradu Vukovaru. Siguran sam da će ovom projektu svoju nesebičnu podršku dati i nogometni navijači, posebice UVIJEK VJERNI!"
Na danas održanoj press konferenciji gradonačelnik Vukovara izrazio je nadu da će HNS slijedom svega navedenog ozbiljno razmotriti ovaj otvoreni poziv te odlučiti u Vukovaru ostvariti projekt nogometnog kampa.