Priopćenjem za javnost oglasila se ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar II Slavka Lončar u kojem, među ostalim, iznosi kako je ustanova pred kolapsom. "Računi za hranu, grijanje, nabavku materijala za higijenu i drugo koje smo morali platiti za proteklih devet mjeseci nisu plaćeni jer Željko Sabo ne da novac". Ravnateljica Lončar dodaje i kako će Dječji vrtić Vukovar II biti prvi manjinski vrtić u Hrvatskoj koji će otići u stečaj, a takvoj situaciji po njezinom mišljenju pridonijeli su i "članovi Upravnog vijeća iz redova SDSS-a, koji s članovima SDP-a čine većinu u novom Upravnom vijeću vrtića".

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo u izjavi Hini pobio je optužbe iz Dječjeg vrtića Vukovar II i tvrdi da ravnateljica Slavka Lončar "troši više nego što vrtić može zaraditi" i da se radi o nesposobnosti ravnateljice. „Zna se način na koji Grad, sukladno odluci Gradskog vijeća, subvencionira predškolske ustanove u Vukovaru i mi svoje obveze izvršavamo", kazao je gradonačelnik Sabo i dodao kako je ravnateljica Slavka Lončar pretprošle godine isplaćivala netto, a ne brutto plaće, jer joj je i tada uzmanjkalo novca.

Povodom priopćenja za medije ravnateljice dječjeg vrtića Vukovar 2 Slavke Lončar oglasila se i zamjenica gradonačelnika Vukovara Danijela Stanković u čijem se djelokrugu rada nalaze dječji vrtići te sasvim odgovorno odbacuje sve iznesene optužbe usmjerene na rad gradonačelnika Vukovara Željka Saboa i njegovih suradnika. „Naime, dječji vrtić „Vukovar 2" je predškolska ustanova kojoj je osnivač Grad Vukovar i prema kojoj kao osnivači imamo jednake obveze i odgovornosti kao i prema svim ostalim gradskim ustanovama. Odnos Grada Vukovara, gradonačelnika i svih njegovih suradnika prema dječjem vrtiću „Vukovar 2" uvijek je bio korektan i profesionalan" – kaže zamjenica Danijela Stanković.

Grad subvencionira rad dječjih vrtića prema odluci Gradskog vijeća na mjesečnoj bazi i na osnovu broja djece koja određeni mjesec boravi u vrtiću. Ekonomska cijena vrtića je 1.400,00 kn. Od toga Grad Vukovar subvencionira (po djetetu) iznos od 910,00 kn, a roditelji 490,00 kn. Grad Vukovar je sve svoje obveze prema dječjem vrtiću Vukovar 2 izvršio u cijelosti i pravovremeno.

„Inspekcija" koju ravnateljica Slavka Lončar u svojim priopćenjima navodi je u ime osnivača, najavljeno išla u dječji vrtić s namjerom razgovora o financijskim problemima ustanove i pokušajima pronalaska rješenja, a isto je objašnjeno prilikom ulaska u prostor ustanove. Ravnateljica je istjerala predstavnike osnivača iz ustanove uz prijetnje i zabranu dolaska i ubuduće.

Ovi medijski istupi su još jedan pokušaj manipulacije dotične ravnateljice uz apsolutno nepotrebno miješanje politike u rad predškolske ustanove – zaključila je zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković.