{gallery}2014/06/24/03{/gallery} Već prema uobičajenoj suradnji Franjevačkog samostana i Grada Vukovara i ove godine 24. lipnja organizirana je proslava blagdana sv. Bone – „zaštitnika grada Vukovara, Slavonije, Srijema i cijeloga hrvatskoga vilajeta".
Sveti Bono, mučenik je prvih kršćanskih vremena (mučen 260. godine u Rimu). Njegovo tijelo za svoju „Varoš Vukovarsku" izmolio je u pape Benedikta XIV. poznati vukovarski franjevac fra Josip Janković, davne 1753. Godine. U Vukovar je svečevo tijelo svečano došlo kopnom, te rijekama Dravom i Dunavom u predvečerje 24. lipnja 1754. godine, gdje je dočekan uz neopisivu radost mnoštva franjevaca i vjernika iz Vukovara i okolnih mjesta.
Zahvalni za dar sv. Bone i ove godine obnovljen je taj sretni događaj dolaska u Vukovar. Moći toga sveca dovezene su već tradicionalno u brodici Dunavom do Otoka sportova, preuzeo ih je vukovarski župnik fra Ivica Jagodić, a potom su svečeve relikvije u procesiji prenesene njegovim Vukovarom u crkvu sv. Filipa i Jakova, gdje je služena svečana sveta misa u čast sv. Boni.
U proslavu blagdana sv. Bone bile su uključene sve tri vukovarske župe sa svojim vjernicima, Grad Vukovar sa svojim ustanovama i institucijama te članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara. Među sudionicima se nalazio i povjerenik Vlade RH za Grad Vukovar Damir Grizelj.