{gallery}2014/07/31/01{/gallery} Udruga stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine, u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom i pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja, organizira program „Put istine o Domovinskom ratu" s ciljem obilježavanja događanja iz Domovinskog rata.

U dijelu programa pod nazivom „Putevima naših očeva" sudjeluju djeca stopostotnih HRVI prve skupine i hrvatski branitelji, te članovi Udruge prijatelja „ Novo naselje" Ivanovac. Sudionici programa krenuli su danas biciklima sa Trga Republike Hrvatske u Vukovaru kako bi stigli u Knin 5. kolovoza povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Putovanje dugo 535 kilometara trajat će 6 dana u kojem su planirane dnevne dionice oko 100 km koje se sastoje iz dva dijela, 50 kilometara u jutarnjim satima i 50 kilometara u večernjim satima.

U ime grada Vukovara sudionicima biciklističkog maratona sretan put poželio je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček. U ime organizatora sudionicima se obratio predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine Đuro Glogoški.