{gallery}2014/09/03/03{/gallery} Gradonačelnik Vukovara Ivana Penava reagirao je na izjave o smanjenju proračunskih sredstava nekim udrugama i sportskim klubovima:
"Povodom javnih istupa zamjenika gradonačelnika Vukovara Srđana Milakovića i predsjednika Kluba vijećnika SDSS-a u Gradskom vijeću Grada Vukovara Dejana Drakulića, u kojima su izrazili nezadovoljstvo smanjenjem sredstava u proračunu Grada Vukovara za 2014. godinu srpskim udruženjima i sportskim klubovima, navodeći kako ne postoje opravdani razlozi niti bilo kakvi argumenti za pravdanje takve odluke, smatram da ovakav populistički istup ne odgovara činjeničnom stanju.

Treba naglasiti kao je u (pre)raspodjeli proračunskih sredstava za 2014. godinu, među ostalim, umanjen iznos u odnosu na prošlu godinu i Ženskom odbojkaškom klubu Vukovar za 100.000,00 kn, Hrvatskom odbojkaškom klubu Borovo-Vukovar za 90.000,00 kn, Hrvatskom veslačkom klubu za 40.000,00 kn, Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata grada Vukovara za 72.000,00 kn.

Kod donošenja proračuna za 2014. godinu nastojali smo voditi računa o težini i složenosti situacije, ne dovodeći u pitanje ničiji rad i djelovanje, poglavito ne u smislu bilo kakvih nacionalnog ili nekog drugog predznaka. Treba prestati sa podjelama u gradu Vukovaru, jer nam nikada nisu niti će ikad donijeti ništa dobro" – navodi gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u svom reagiranju.