pic 01Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček najavili su danas da Grad Vukovar zajedno sa udrugama proisteklim iz Domovinskog rata grada Vukovara organizira u utorak, 23. 09. 2014. godine, obilježavanje 23. obljetnice utemeljenja legendarne 204. Vukovarske brigade. Izraženi su težnje i nastojanjima da svečanost protekne u zajedništvu svih sudionika.

 

P r o g r a m:

10,00 sati – Polaganje vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata
u Vukovaru
-Molitvu predvodi fra Ivica Jagodić, gvardijan i župnik župe sv. Filipa i
Jakova
10,30 sati – Sveta misa za sve poginule i nestale branitelje Vukovara u crkvi sv. Filipa i
Jakova u Vukovaru
12,00 sati – Svečana akademija u Hrvatskom domu Vukovar posvećena 23. obljetnici
utemeljenja legendarne 204. Vukovarske brigade
13,00 sati – Prigodno druženje branitelja, članova obitelji poginulih i nestalih branitelja
i ostalih sudionika u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru

Upućeni su pozivi svim vukovarskim braniteljima, članovima obitelji poginulih i nestalih branitelja kao i svim prijateljima legendarne 204. Vukovarske brigade da dođu na svečanost. Svoj dolazak potvrdili su predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, ministar branitelja Predrag Matić, zapovjednik obrane Vukovara brigadir Branko Borković, povjerenik Vlade RH 1991. godine za bivšu Općinu Vukovar Marin Vidić-Bili.
U počast žrtvama Vukovara u Domovinskom ratu vijenac će u ime 204. Vukovarske brigade položiti njezin zapovjednik brigadir Branko Borković, a vijenac će zajedno položiti i izaslanstvo Grada Vukovara sa predsjednicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara.