{gallery}2014/10/10/07{/gallery}  Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava održao je sastanak sa predstavnicima Hrvatskih cesta d.o.o , prometne policije i gospodarstvenika čije je normalno poslovanje otežano zbog zastoja rekonstrukcije državne ceste D57 na Sajmištu. Radi se o tvrtkama Vodomaterijal d.d, Komunalac d.o.o, Grahovac d.o.o, Velepromet d.d, Vupik d.d., Eko-vet proizvodnja d.o.o, Smiljanić d.o.o, Mick trade d.o.o sa preko tri stotine zaposlenih.
Predstavnik Hrvatskih cesta d.o.o Dubavko Kos upoznao je nazočne da su radovi na rekonstrukciji državne ceste D57 na Sajmištu privremeno prekinuti zbog raskida ugovora sa Hidroelektrom, te je u fazi ugovaranje radova sa novim izvođačem. Hrvatske ceste d.o.o su se obvezale privremenom regulacijom prometa i saniranjem prometnice omogućiti prometovanje vozilima do ponovnog početka izvođenja radova, u slučaju da se rok novog ugovaranja produlji. Sa zadovoljstvom je prihvaćena informacija da Hrvatske ceste d.o.o kao investitor, na temelju izrađene dokumentacije od strane Grada Vukovara, bez većih poteškoća izvode radove na izgradnji biciklističke staze uz državnu cestu D57.

Na sastanku je bilo riječi i o drugim projektima Hrvatskih cesta d.o.o na području grada Vukovara. Među ostalim, zaključeno je kako se projektna dokumentacija za buduću obilaznicu grada Vukovara nalazi u fazi izrade, a u tijeku je i izrada projektne dokumentacije i ishođenje dozvola za izgradnju kružnih tokova na križanjima Priljevo – Matice hrvatske i Blage Zadre i Dvanaest redarstvenika. Nakon ishođenih dozvola, započeti će se sa raspisivanjem javne nabave i izvođenjem radova. Grad Vukovar je uputio i zahtjev za postavljanje svjetlosne signalizacije na tri lokacije na državnim cestama na području grada Vukovara: Kudeljarska – kod Ekonomske škole, Bana Josipa Jelačića – kod Vodotornja te Bana Josipa Jelačića kod Veterinarske stanice. Takav zahtjev još uvijek se nalazi u Hrvatskim cestama d.o.o na razmatranju.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je najavio kako će uskoro održati sastanak i sa predsjednikom Hrvatskih cesta d.o.o Edom Kosom, a glavne teme bit će rekonstrukcija državne ceste D57 i izgradnja buduće obilaznice grada Vukovara.

Na sastanku su još sudjelovali zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, Nevenko Čepo iz Policijske postaje Vukovar, Dražen Čulig iz Upravnog odjela za uređenje grada, upravljanje gradskom imovinom i komunalno gospodarstvo te predstavnici gospodarstvenika Zvonimir Ivanišević i Spasoje Grahovac.